Verwijzing nodig?

Huidtherapie is dankzij een beslissing van de minister van Volksgezondheid per 1 januari 2011 direct toegankelijk. In principe is een verwijzing van u als arts dus niet meer nodig. Helaas hebben nog niet alle zorgverzekeraars de directe toegang opgenomen in hun contracten met zorgverleners. Bij sommige zorgverzekeraars is een verwijzing naar ons daardoor nog steeds noodzakelijk om de behandeling vergoed te krijgen.

Zorgverzekeraars
Zorgverzekeraars als Menzis, Multizorg en UVIT hebben de directe toegang opgenomen in hun voorwaarden. Maar onder meer Achmea/Agis en CZ/Delta Lloyd/Ohra nog niet. Naar verwachting zullen alle contracten per 1 januari 2013 zijn aangepast.

Vergoeding
Of een behandeling vergoed wordt, hangt uiteraard ook af van de aard van de behandeling. Oedeemtherapie en littekentherapie vallen onder de basisverzekering. De vergoeding voor acnetherapie, behandeling van overbeharing en andere huidtherapeutische behandelingen komt uit de aanvullende verzekering. Deze is afhankelijk van de polisvoorwaarden van de verzekerde.

Altijd verwijzen
Voor een aantal behandelingen is altijd een verwijzing van een (huis)arts nodig. Bijvoorbeeld voor vasculaire laserbehandelingen bij een naevus flammeus. Wij vragen dan een machtiging voor behandeling bij de zorgverzekering aan.

Therapeutische elastische kousen
Ook voor het aanmeten van hulpmiddelen, zoals therapeutische elastische kousen, is altijd een verwijzing nodig. Dat geldt zowel voor de eerste verstrekking als voor de herhaalde verstrekking na een jaar. Op de verwijzing moet de indicatie en de drukklasse vermeld staan. De meeste verzekeraars vergoeden twee paar therapeutische kousen per jaar vanaf drukklasse II.
In dit overgangsjaar zult u dus toch nog regelmatig een verwijzing moeten schrijven.

Terug naar de nieuwsbrief

Copyright © 2018 Huid- en Oedeemtherapie Houten. Alle rechten voorbehouden.

 

 

Logo SEMH erkend   Logo KP   Logo NVH