Verruca seborrhoica verwijderen

Sommige patiënten lijken bezaaid met verrucae seborrhoica. Deze epidermale tumoren zijn goedaardig, maar worden uit cosmetisch oogpunt vaak als storend ervaren. Het verwijderen van grotere hoeveelheden kan een behoorlijk tijdrovend klusje zijn. Huidtherapeut Marieke van der Zeyst kan deze verrichting van u overnemen.

Dermatologen
Marieke van der Zeyst is opgeleid in onder andere het verwijderen van verruca seborrhoica door dermatoloog Van Velde van het St. Antonius Ziekenhuis. De dermatologen van het St. Antonius Ziekenhuis verwijzen hun patiënten hiervoor naar haar door. Uw patiënt is bij haar dus in ervaren handen.

Zonder littekenvorming
De verrucae worden met een ringvormige curette van de huid geschraapt. Door de laesies voorzichtig en oppervlakkig te curetteren herstelt de huid zich zonder littekenvorming of hypopigmentatie.

Overleg
Bij twijfel over de aard van de laesie zal Marieke altijd met u overleggen. Ook voor het verwijderen van fibroma pendulans, fibroma molle en dermatosis papulosa nigra kunt u uw patiënten naar haar verwijzen.

Vergoeding
Omdat de behandeling niet om medische maar om cosmetische redenen wordt uitgevoerd, wordt deze meestal niet vergoed. We bespreken altijd vooraf met de patiënt wat de kosten zijn om verrassingen te voorkomen. Uw patiënten kunnen natuurlijk altijd vrijblijvend contact met ons opnemen voor informatie.

Terug naar de nieuwsbrief

Copyright © 2018 Huid- en Oedeemtherapie Houten. Alle rechten voorbehouden.

 

 

Logo SEMH erkend   Logo KP   Logo NVH