Vermeld indicatie bij verwijzing

Voor het aanmeten van therapeutische kousen is altijd een verwijzing nodig. Het is belangrijk dat u op de verwijsbrief de indicatie vermeldt. Dat is een voorwaarde van de zorgverzekeraars. Bovendien gebruiken wij de indicatie om de juiste kous te selecteren. Daarnaast is het van belang dat u eventueel arterieel vaatlijden vermeldt.

Vaatlijden
Wanneer er sprake is van arterieel vaatlijden, moeten we daarmee rekening houden bij het bepalen van de druk van de kous. Uiteraard nemen we altijd een uitgebreide anamnese af. Maar de ervaring leert dat niet iedere patiënt precies weet wat er aan de hand is. Bij twijfel nemen we natuurlijk altijd contact met u op. Een vermelding op het verwijsbriefje geeft echter al voldoende duidelijkheid.

Vergoeding
Een verwijzing wordt alleen door zorgverzekeraars geaccepteerd als er naast 'therapeutische kousen' ook een indicatie op staat. De meeste zorgverzekeraars vergoeden twee paar kousen of twee stuks per twaalf maanden. Voor een herhaalde verstrekking van kousen is een nieuwe verwijzing nodig.

Terug naar de Nieuwsbrief

Copyright © 2018 Huid- en Oedeemtherapie Houten. Alle rechten voorbehouden.

 

 

Logo SEMH erkend   Logo KP   Logo NVH