Vergoedingen huidtherapie 2011

Voor 2011 gelden nieuwe vergoedingen. We zetten de vergoedingen voor huidtherapie en oedeemtherapie voor u op een rij. Onze praktijk heeft contracten met vrijwel alle zorgverzekeraars.

Oedeemtherapie
Voor oedeemtherapie is een verwijzing van de arts nodig. Wanneer het een chronische indicatie betreft valt het onder de basisverzekering. Vanaf 2011 vallen echter de eerste 12 behandelingen (voorheen 9) onder de aanvullende verzekering, de overige onder de basisverzekering. Betreft het geen chronische indicatie, dan is vergoeding afhankelijk van de polisvoorwaarden van de verzekeraar.

Therapeutische elastische kousen
Ook hiervoor is een verwijzing van de arts nodig. De meeste zorgverzekeraars vergoeden twee paar beenkousen of twee armkousen per jaar, vanaf drukklasse 2.

Overige huidtherapeutische behandelingen
De overige behandelingen vallen onder de aanvullende verzekering. Vergoeding is afhankelijk van de polisvoorwaarden van de verzekerde.

Voorafgaand aan de behandeling informeren we patiënten altijd duidelijk over de tarieven en vergoedingen, zodat ze weten waar ze aan toe zijn.

Terug naar de Nieuwsbrief

Copyright © 2018 Huid- en Oedeemtherapie Houten. Alle rechten voorbehouden.

 

 

Logo SEMH erkend   Logo KP   Logo NVH