Van doktersassistente tot huidtherapeut

corale-arendsEven voorstellen: onze nieuwe collega Coralie Arends. Tijdens haar werkzaamheden als doktersassistente koos ze ervoor om zich te specialiseren in de huidtherapie. Het sluit dan ook goed aan bij haar belangstelling dat de aanpak van onze praktijk meer paramedisch dan cosmetisch georiënteerd is. Sinds 1 maart maakt ze deel uit van ons team.

Belangstelling
Coralie werkte als gediplomeerd doktersassistente op de polikliniek Dermatologie van het UMC. Daar werd haar belangstelling voor de huid gewekt. Ze vond het zo'n boeiend vakgebied, dat ze besloot de opleiding Huidtherapie te volgen. In de vakanties werkte ze nog wel eens als doktersassistente.

Werkzaamheden
Inmiddels heeft ze haar opleiding aan de Hogeschool van Utrecht met succes afgerond. Naast haar werkzaamheden als huidtherapeut werkt ze ook op oproepbasis als doktersassistente bij huisartsenpraktijk Loerik.

Diversiteit
Coralie: 'Ik heb Huid- en Oedeemtherapie Houten leren kennen doordat de huisartsen met wie ik werkte regelmatig patiënten naar ze doorverwezen. Wat me erg aanspreekt in deze praktijk is de aanpak en de professionaliteit. Huidaandoeningen worden hier in de eerste plaats paramedisch benaderd, in plaats van louter cosmetisch. De diversiteit aan behandelingen die hier wordt aangeboden, maakt het extra boeiend. Zo behandel ik oedeempatiënten, mensen met huidklachten, overbeharing en littekens én meet ik steunkousen aan. Het valt allemaal binnen ons specialisme.'

Terug naar de Nieuwsbrief

Copyright © 2018 Huid- en Oedeemtherapie Houten. Alle rechten voorbehouden.

 

 

Logo SEMH erkend   Logo KP   Logo NVH