Samenwerking met fysio De Molen

Bij patiënten met lymfoedeem kunnen bewegingsbeperkingen optreden. Ook kan de conditie verminderen. Dankzij samenwerking met oncologiefysiotherapeut Renilde Cottaar bieden we deze patiënten automatisch een multidisciplinaire aanpak.

Bijzonder
Binnen onze praktijk nemen patiënten met lymfoedeem een bijzondere plaats in. Vaak hebben ze oedeem ten gevolge van oncologische behandelingen. Deze patiëntengroep heeft al een heel traject van onderzoek en behandeling achter de rug. Wanneer naderhand lymfoedeem ontstaat, komt dat voor hen vaak volslagen onverwachts.

Grip
Een belangrijk aspect van de oedeemtherapie in onze praktijk is dan ook om patiënten inzicht te geven in het ontstaan van lymfoedeem en de zelfredzaamheid te bevorderen, zodat de patiënt zelf weer grip op zijn of haar situatie krijgt. Als oedeemtherapeut beschikken we over een heel scala van behandeltechnieken die gericht zijn op het reduceren van oedeem en het verminderen van klachten. Daartoe behoren manuele lymfdrainage, ambulante compressietherapie en lymftapen. Maar ook littekenbehandeling, verzorgen van de huid en wond en het aanmeten van therapeutische kousen of CircAid bandages.

Ervaring
Als bijkomend probleem van lymfoedeem kunnen er beperkingen aan het bewegingsapparaat optreden. Ook kan de conditie verminderen. Daarom werken we sinds enige tijd samen met oncologiefysiotherapeute Renilde Cottaar van fysiotherapiepraktijk De Molen. Bij een verdenking van bewegingsbeperking of lymfoedeem bespreken we en behandelen we elkaars patiënten. Door deze bundeling van kennis en ervaring vullen we elkaars specialisme aan. Zo is elke oedeempatiënt bij Huid- en Oedeemtherapie Houten en fysiotherapiepraktijk De Molen verzekerd van de beste zorg.

Terug naar de nieuwsbrief

Copyright © 2018 Huid- en Oedeemtherapie Houten. Alle rechten voorbehouden.

 

 

Logo SEMH erkend   Logo KP   Logo NVH