Oedeemtherapie en fysiotherapie

Onze praktijk werkt samen met fysiotherapiepraktijk De Molen in Houten. Daardoor kunnen oedeempatiënten die u naar ons doorverwijst, gebruik maken van een gecombineerde behandelaanpak. We schreven hierover al in een eerdere nieuwsbrief. Wat u misschien nog niet wist, is dat deze behandelingen plaatsvinden onder één dak. Om het de patiënt zo gemakkelijk mogelijk te maken, worden de fysiotherapie én de oedeemtherapie dan aansluitend op elkaar uitgevoerd in De Molen.

Hoe gaat het in z'n werk?
Stel, u verwijst een oedeempatiënt naar Huid- en Oedeemtherapie Houten. Wij maken dan een afspraak met de patiënt voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek vragen we onder meer of de patiënt mobiliteitsklachten en/of een conditiebeperking ondervindt. Dat komt immers vaak voor bij deze patiëntengroep. Als dat het geval is, bespreken we de klachten van de patiënt tijdens ons behandelspreekuur met oncologiefysiotherapeut Renilde Cottaar van De Molen.

Onder één dak
Is fysiotherapie inderdaad een wenselijke aanvulling, dan kunnen de behandelingen van de oedeemtherapeut en de fysiotherapeut vervolgens tegelijk van start gaan. Ze vinden aansluitend op elkaar plaats op dezelfde locatie, zodat de patiënt in één bezoek beide therapieën kan ondergaan. Dankzij de korte communicatielijnen worden de behandelingen zorgvuldig op elkaar afgestemd. De patiënt ontvangt zo een persoonsgerichte behandeling door een gespecialiseerde oedeemtherapeut én een (oncologie)fysiotherapeut.

Terug naar de nieuwsbrief

Copyright © 2018 Huid- en Oedeemtherapie Houten. Alle rechten voorbehouden.

 

 

Logo SEMH erkend   Logo KP   Logo NVH