Aanmeten van steunkousen aan huis

huisbezoek-kleinEen huisbezoek voor het aanmeten van steunkousen wordt niet vergoed. Daarom doen we dit alleen bij uitzondering. Wanneer de patiënt om medische redenen niet naar de praktijk kan komen, vragen we voor een huisbezoek geen eigen bijdrage. In andere gevallen vragen we een kleine vergoeding voor een bezoek aan huis.

Zorgverzekeringen vergoeden een bezoek aan huis voor het aanmeten van therapeutische kousen niet (meer). De kosten komen dus voor onze rekening. Daarom moeten we hiermee helaas selectief en efficiënt omgaan.

Wel of geen extra kosten
We proberen altijd de patiënt te motiveren om naar de praktijk te komen. Eventueel met hulp van een mantelzorger of met taxivervoer. Wanneer dat niet lukt, maar de patiënt is wel mobiel, dan vragen we een vergoeding voor een bezoek aan huis. De hoogte hiervan is afhankelijk van de afstand tot de praktijk. We bespreken dit vooraf met de patiënt.

Patiënten die echt niet in staat zijn om naar de praktijk te komen, omdat ze (ernstig) ziek zijn of niet vervoerbaar, bezoeken we natuurlijk altijd aan huis. We rekenen dan geen extra kosten.

We proberen een huisbezoek binnen een paar dagen in te plannen. Zo kunnen we iedere patiënt passende zorg bieden.

Terug naar de Nieuwsbrief

Copyright © 2018 Huid- en Oedeemtherapie Houten. Alle rechten voorbehouden.

 

 

Logo SEMH erkend   Logo KP   Logo NVH