• Home
  • Therapeutische elastische kousen

Therapeutische elastische kousen

Therapeutische elastische kousen geven van buitenaf ondersteuning aan de vaatwand. Daardoor kunnen klachten door spataderen en (lymf)oedeem verholpen worden of verminderen. De druk van de kous remt de vochtproductie. Therapeutische elastische kousen zijn er in vele soorten en maten. In onze praktijk meten we u gegarandeerd de kous aan die in uw situatie het beste is.

Wanneer worden therapeutische kousen gebruikt?

  • bij veneuze klachten (spataderen bijvoorbeeld)
  • bij lymfoedeem
  • bij lipoedeem
  • na trombose
  • na een open been
  • bij vermoeide benen

Welke typen kousen zijn er?

Bij therapeutische elastische kousen wordt een verschil gemaakt tussen kousen met naad en zonder naad. Daarnaast is er een verschil in de druk die de kous geeft, de zogenoemde drukklasse. Welk type kous u nodig heeft, is afhankelijk van de indicatie. Onze praktijk heeft al jaren een certificering voor alle mogelijke soorten arm- en beenkousen.

Beenkousen
Elastische beenkousen meten we vaak aan bij mensen die last hebben van spataderen, vermoeide benen of lymfoedeem.

Armkousen
Als u last heeft van lymfoedeem in de arm, is het aanmeten van een elastische kous vaak een onderdeel van uw oedeemtherapie. Als uw arm door de therapie dunner is geworden, voorkomt een armkous dat de arm bij inspanning of door warmte weer dikker wordt.

Wat is het resultaat?

Een goed aangemeten kous kan de klachten van spataderen of oedeem doen afnemen of zelfs helemaal doen verdwijnen. Bovendien krijgt u van ons praktische tips en adviezen voor het dragen van de kousen in uw dagelijks leven. Door het deskundig aanmeten ontvangt u een kous die niet alleen een goede werking heeft, maar ook een optimaal draagcomfort.

NB Onze praktijk beschikt over de SEMH-certificering voor therapeutische elastische kousen. Dat waarborgt de kwaliteit en deskundigheid bij het aanmeten en verzekert u van de juiste nazorg.

Copyright © 2018 Huid- en Oedeemtherapie Houten. Alle rechten voorbehouden.

 

 

Logo SEMH erkend   Logo KP   Logo NVH