Oedeemtherapie

Bij oedeem (ook wel uitgesproken als eudeem of uideem) is er sprake van een plaatselijke zwelling van de huid. Dit kan klachten geven, zoals een moe of zwaar gevoel in armen of benen. Ook kan de huid in het oedeemgebied strak of zelfs pijnlijk aanvoelen. Voor een aantal mensen levert oedeem tevens bewegingsbeperkingen, gewrichtsklachten of bacteriële infecties op.

Het doel van oedeembehandeling is dat de zwelling en de klachten die ermee gepaard gaan, verminderen of zelfs helemaal verdwijnen. Bovendien leert u door praktische tips en adviezen hoe u in uw dagelijks leven makkelijker met het oedeem kunt omgaan.

Tijdens het intakegesprek bekijken we samen met u wat voor u de beste aanpak is. Ook bespreken we in het intakegesprek hoe de behandelingen worden uitgevoerd. Zorgvuldigheid en ervaring zijn daarbij essentieel. Door onze gedegen opleiding en vele patiënten die we behandeld hebben, kunt u daarvan op aan. Maak gerust een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek.
Het is belangrijk dat voorafgaand aan de behandeling de huisarts of medisch specialist is geraadpleegd om de oorzaak van het oedeem te achterhalen.

Vormen van oedeem:

Behandelmogelijkheden:

Veneus oedeem Oedeemtherapie
Lymfoedeem Manuele lymfedrainage
Lipoedeem Zwachtelen
  Lymftapen
  Lymfpress
  Therapeutische elastische kousen
  Klittenbandcompressiesysteem
  Huidverzorgingsadviezen

Copyright © 2018 Huid- en Oedeemtherapie Houten. Alle rechten voorbehouden.

 

 

Logo SEMH erkend   Logo KP   Logo NVH