• Home
  • Therapeutische kousen

Therapeutische elastische kousen en compressiemiddelen

Therapeutische elastische kousen, ook wel steunkousen genoemd, ondersteunen de vaatwand van buitenaf. Door de druk van de kous wordt de vochtophoping geremd. Daardoor kunnen klachten aan arm of been verholpen worden of verminderen. De kousen zijn er in vele soorten en maten.

Therapeutische elastische kousen worden door uw huisarts of specialist voorgeschreven wanneer u klachten aan uw arm of been heeft door een stoornis in de bloedsomloop en/of het lymfestelsel.

Wanneer er nog vocht in het been of de arm aanwezig is, wordt vóór het aanmeten van de elastische kous, in overleg met u, een (korte) periode gezwachteld. Als het dragen van een elastische kous niet mogelijk is dan kan een klittencompressiesysteem aangemeten worden.
Soms is nog een andere vorm van oedeemtherapie wenselijk. Dat bespreken we uiteraard eerst met u. Neemt u gerust contact met ons op voor een intakegesprek.

Wij zijn een SEMH-gecertificeerde praktijk. U bent bij ons in goede handen voor het deskundig aanmeten van elastische kousen, passend bij uw klachten.

Aandoeningen:

Soorten compressiemiddelen:

Veneus oedeem Therapeutische elastische kousen
Lymfoedeem Klittenbandcompressiesysteem
Lipoedeem Zwachtelen
Spataderen (varices) Compressiebroek
Trombose  
Open been  
Vermoeide benen  
Wondroos  
Na operatie of kneuzing  

Copyright © 2018 Huid- en Oedeemtherapie Houten. Alle rechten voorbehouden.

 

 

Logo SEMH erkend   Logo KP   Logo NVH