Huidverzorging in het voorjaar

De lente komt eraan, en dat is goed nieuws voor je huid!
Het wordt wat warmer buiten en de luchtvochtigheid gaat weer omhoog. Geen vrieskou of schrale wind, geen kloofjes of schrale plekjes. Dus tijd om je huidverzorging aan te passen.

3 tips voor de juiste huidverzorging in het voorjaar!

Lees meer

Acne, is je voeding de oorzaak?

Decennialang is vanuit de wetenschap ontkend dat er een relatie zou zijn tussen voeding en acne. Er waren geen goede, hoogwaardige onderzoeken gedaan en het kon niet wetenschappelijk aangetoond worden dat voeding een rol zou spelen bij acne. En tegenwoordig is het vaak zo, als het niet wetenschappelijk aangetoond is, bestaat het niet!

Hier dachten wij bij Huid- en Oedeemtherapie Houten anders over. Regelmatig krijgen wij de vraag of acne door voeding kan komen en of dat het acne kan verergeren. Soms vermoedt een patiënt al een relatie met een bepaald voedingsmiddel. En daarbij is al langer bekend dat voeding je huidconditie kan beïnvloeden.

Voor we verder gaan over de mogelijke invloeden van voeding, eerst een korte uitleg over acne. En hoe ontstaat het eigenlijk?

Lees meer

Huidverzorging bij keratosis pilaris

Huidverzorging bij Keratosis Pilaris

Rode ruw aanvoelende bultjes op je bovenarmen, benen, billen of wangen. Hoe verzorg je zo’n huid?
Welke huidverzorgingsproducten voorkomen deze bultjes en hoe krijg je weer een zacht velletje?
In een vorig blog heb ik uitleg gegeven over Keratosis Pilaris en wat een effectieve behandeling is. Dat blog lees je hier. In dit blog krijg je tips over de beste huidverzorging bij deze aandoening.

Lees meer

Ruwe huid met rode bultjes op je armen of benen?

Rode bultjes op de bovenarmen of bovenbenen. Het voelt soms als schuurpapier. Vooral in de wintermaanden kun je hier last van hebben. Deze verschijning wordt Keratosis Pilaris genoemd. Het komt bij 40% van alle volwassenen voor, waarvan meer bij vrouwen. Jongeren hebben hier vaker last van dan volwassenen. Hoe ontstaan deze bultjes en wat kun je eraan doen? Hier volgt een korte uitleg.

Lees meer

Hoe ontharen met een laser werkt

Vakkennis = veiligheid
Hoe ontharen met een laser werkt

De laatste jaren worden steeds vaker huidbehandelingen met een laser uitgevoerd. Denk hierbij aan overbeharing, bloedvaatjes in de huid, pigmentvlekken, littekens en zelfs oppervlakkige rimpels. Huidbehandelingen met een laser zijn niet zonder risico. Waarschijnlijk ken je wel de verhalen en foto’s op internet waarbij het goed mis is gegaan.
Die ongelukken gebeuren wanneer men onverantwoord te werk gaat. Voor een effectieve en veilige laserbehandeling zijn kennis, ervaring en goede apparatuur nodig.
Dit blog gaat over ontharen met een laser, en dan speciaal over de werking van laserlicht. Vanuit onze vakkennis willen we jou graag vertellen wat er gebeurt als je huid een laserbehandeling voor ontharen ondergaat.

Lees meer

Help, mijn huid heeft een winterdip!

Over mijn droge en geïrriteerde huid in de winter met tips over huidverzorging.

De winter komt er weer aan, het wordt koud buiten en alles lijkt wat grauwer te worden. En dat zie ik ook aan mijn huid. Als de herfst begint wordt mijn huid droger, gaat het wat meer schilferen en krijg ik last van jeuk. Zodra ik begin te krabben (dat moet ik natuurlijk niet doen;) ontstaan er rode plekken met bultjes. Als ik ’s morgens in de spiegel kijk, zie ik niet meer de stralende gloed die ik in de zomer had. Mijn huid ziet er dof en onrustig uit. Conclusie: de jaarlijkse winterdip! Tijd voor maatregelen. In dit blog vertel ik over het ontstaan van een “winterhuid” en wat je er aan kunt doen. Mijn doel: samen met een stralende huid de winter door.

Lees meer

Acne en de zon, het lijkt een mooie combinatie. Maar is dat ook zo?

Veel mensen ervaren minder acneklachten in de zomer. De ontstekingen worden minder en littekentjes zoals bruine vlekjes vervagen. De huid ziet er eindelijk weer rustiger uit. Met een opgelucht gevoel worden de acne-verzorgingsproducten achter in de kast gezet en wordt elke zonnestraal omarmt. Maar is dat wel zo slim? En wat is nou echt het effect van zonlicht op acne?

Lees meer

Wat is glycolzuur en wat doet het voor je huid?

Glycolzuur

Glycolzuur is een organisch zuur en valt onder de alpha-hydroxy zuren. Het wordt verkregen uit rietsuiker. Glycolzuur heeft kleine moleculen waardoor het goed in de huid dringt, beter dan bijvoorbeeld melkzuur.

Lees meer

Zelfcontrole van de huid

Hoe controleer je je huid op veranderingen?

Huidkanker is de meest voorkomende vorm van kanker onder mensen met een blanke huid. Het aantal huidkankerpatiënten in Nederland stijgt enorm. Huidkanker is vaak goed te behandelen, mits vroegtijdig herkend.
Controleer daarom regelmatig je huid op veranderingen.

Lees meer

Wat doet de zon met de huid?

Vrijwel iedereen vindt het prettig om in de zomer een lekker kleurtje te krijgen. Niet iedereen weet dat een bruine huid eigenlijk het gevolg is van DNA-schade aan de huidcellen. Hieronder leggen we uit wat de zon precies met de huid doet.

Lees meer

Check je vlek!

Onzeker over een vlekje of plekje op je huid?

De Stichting Melanoom heeft een slimme app gemaakt om vlekjes en plekjes te controleren. Met deze app kun je eenvoudig controleren of het een "verdacht" vlekje is. De app is gratis.

Voor meer informatie kijk op www.huidmonitor.nl of www.melanoom.nfk.nl.

Copyright © 2018 Huid- en Oedeemtherapie Houten. Alle rechten voorbehouden.

 

 

Logo SEMH erkend   Logo KP   Logo NVH